Mareka Vasarraibumiņa neticamās dēkas

Šīs grāmats autors ir Edmunds Ņizjurskis.

Grāmatā stāstīts par Mareka Vasarraibumiņa piedzīvojumiem. Mareks vienkārši aizlaidās no stundām un tapēc iekūlās pamatīgā ķezā. Jūs noteikti iedomājaties, ka ķeza ir rājiens no vecākiem, skolotāja vai kas tamlīdzīgs. Bet šoreiz runa ir par… nolaupīšanu. Jā, tieši tā! Mareks Vasarraibumiņš tiek nolaupīts. Kāpēc? To jūs uzzināsiet, ja izlasīsiet šo grāmatu.

Viņa apakšīrnieka draugs izsauc detektīvu, lai viņš palīdz atrast Mareku. Detektīvs Hippollits Skābais izsaka teoriju, ka tas varētu būt Venčislavs Nekassevišķs. Nākamajā vakarā viņi dodas izsekot ļaundari, bet plāns nenorit tā kā vajadzētu…

Šjā grāmatā ir viss – nolaupīšana, izsekošana, bēgšana un pakaļdzīšanās, detektīvu un miliču iejaukšanās.

Man grāmata ļoti patika. Tā bija aizraujoša, dīvainām un nesaprotamām lietām pilna, un pat nedaudz biedējoša. Nedaudz neparasti, ka grāmatā daudz stāstīts par to, kā Mareku meklē. Visbiežāk grāmatās raksta, ko galvenais varonis dara. Bet grāmata vienalga bija interesanta, to bija grūti nolikt malā.

Šo grāmatu izdevusi Zvaigzne ABC 2009.gadā, bet pirms tam grāmata latviešu valodā izdota jau tālajā 1977.gadā. Tāpēc droši vari pajautāt, vai tavi vecāki bērnībā arī nav lasijuši šo grāmatu.

 

Leave a comment